January 12, 2021
Opdag utætheder i taget, før skaden sker

Tag kontrol over dit tags helbred

Vi kan ikke altid have indsigt i, om vores tage er i perfekt stand - der er dog visse metoder til at opdage utætheder, før skaden bliver for stor og skaber skimmelsvamp. I den følgende artikel får du indsigt i en række manuelle og automatiske metoder til at opdage fugtskader i tide.

Vandskader er dyre for forsikringer OG private

Ifølge Forsikring og Pension indsendes der 100.000 forsikringskrav på vandskader årligt. Hos private huse blev der udbetalt 127.269.000 kr. fra forsikringer til private husejere til skader som skyldes svamp og råd, hvilke er følgeskader af sivskader og indtrængende vand over tid.

Analyser lavet af Grohe viser, at 39% af vandskade omkostningerne ikke bliver dækket, og 28% opnår ingen dækning overhovedet. Dvs. at ved en rådskade som følge af indtrængende vand på 100.000 kr. i udbedring, skal du selv betale 39.000 kr, - hvis du altså ikke hører til de 25%, der overhovedet ikke får noget fra forsikringen.

Udover dette, så er der de betydelige helbredsgener ved skimmelsvamp, frustrationen ved genhusning og omkostningerne til andre følgeskader.

Manuelle og automatiske løsninger til at fange fugtskader

Der er som sagt metoder til at opdage fugt i tide. F.eks. har Bolius har mange gode artikler om, hvordan man byggeteknisk kan komme problemet til livs.

Bolius - Opdag utætheder i taget før skaden sker

Som Bolius nævner, er taget et af de vigtigste dele, når det kommer til at holde din bolig tør og tæt.

Bliver dit tag ikke vedligeholdt løbende, kan det give alvorlige fugt- og vandskader. Det går ikke bare ud over selve taget, men kan også føre til massive ødelæggelser på resten af huset.

Får en utæthed i taget lov at udvikle sig kan det resultere i, at hele taget skal udskiftes, hvilket er dyrt. En ny tagbelægning koster typisk omkring 1.000 og op til 3.000 kr. pr. M².

Automatisk alarmer når utætheder opstår

Mange af os har huse, hvor det kan være besværligt og dyrt at lave tekniske indgreb. Til denne gruppe er automatiske løsninger vejen frem. Det vigtige for de automatiske løsninger er, at de ikke kun måler temperaturen og luftfugtigheden i taget, men også måler på træfugtigheden, da det er der, hvor en lækage kan ses først.

Hos BeResourceful har vi udviklet en løsning med batteridrevne træfugtsmålere, der sættes på tagets udsatte områder og trådløst giver dig alarmer, når en lækage er detekteret i nærheden. Vores sensorer giver både information om:

  • rummet har optimale forhold til at gro skimmel,
  • om der bliver ventileret ordentligt og
  • om der er indtrængende vand.

Hvis du er interesseret i denne løsning, så tag endelig kontakt.

Skrevet med inspiration fra:

Billedet er taget fra Bolius.

Jeppe Rasmussen

CEO
Læs mere
Kunne også have interesse
Monitorering fra fabrik til våd byggeplads

January 12, 2021

At bygge er nemt, hvis alt går som drømt. Dette sker dog sjældent. Overraskende regnskyl, et bump i vejen, en forkert skrue, forsinkelser, pres og millionvis af andre ting kan - og vil - gå galt. For aktørerne i processen er det essentielt at have indsigt i sine byggeelementers kvalitet. En løsning som BM Byggeindustri (BM) nu er igang med at teste med NCC.
Nødvendig monitorering på bevaringsværdige sommerhuse

September 11, 2020

Dette flere hundrede år gamle sommerhus på Fanø bærer på et allerede fantastisk liv. Familien har ejet det siden Johan Rohde (kunstmaler og møbel- og sølvtøjsdesigner) erhvervede det efter 1. verdenskrig og brugte den høje stue (Malerstuen) som atelier. Huset blev besat af tyskerne under 2. verdenskrig, der fyrede op i Malerstuen og i mange år betød, at loftet var sort af soden.