March 23, 2020
Opdag utætheder i taget, før skaden sker

Tag kontrol over dit tags helbred

Vi kan ikke altid have indsigt i, om vores tage er i perfekt stand - der er dog visse metoder til at opdage utætheder, før skaden bliver for stor og skaber skimmelsvamp. I den følgende artikel får du indsigt i en række manuelle og automatiske metoder til at opdage fugtskader i tide.

Vandskader er dyre for forsikringer OG private

Ifølge Forsikring og Pension indsendes der 100.000 forsikringskrav på vandskader årligt. Hos private huse blev der udbetalt 127.269.000 kr. fra forsikringer til private husejere til skader som skyldes svamp og råd, hvilke er følgeskader af sivskader og indtrængende vand over tid.

Analyser lavet af Grohe viser, at 39% af vandskade omkostningerne ikke bliver dækket, og 28% opnår ingen dækning overhovedet. Dvs. at ved en rådskade som følge af indtrængende vand på 100.000 kr. i udbedring, skal du selv betale 39.000 kr, - hvis du altså ikke hører til de 25%, der overhovedet ikke får noget fra forsikringen.

Udover dette, så er der de betydelige helbredsgener ved skimmelsvamp, frustrationen ved genhusning og omkostningerne til andre følgeskader.

Manuelle og automatiske løsninger til at fange fugtskader

Der er som sagt metoder til at opdage fugt i tide. F.eks. har Bolius har mange gode artikler om, hvordan man byggeteknisk kan komme problemet til livs.

Bolius - Opdag utætheder i taget før skaden sker

Som Bolius nævner, er taget et af de vigtigste dele, når det kommer til at holde din bolig tør og tæt.

Bliver dit tag ikke vedligeholdt løbende, kan det give alvorlige fugt- og vandskader. Det går ikke bare ud over selve taget, men kan også føre til massive ødelæggelser på resten af huset.

Får en utæthed i taget lov at udvikle sig kan det resultere i, at hele taget skal udskiftes, hvilket er dyrt. En ny tagbelægning koster typisk omkring 1.000 og op til 3.000 kr. pr. M².

Automatisk alarmer når utætheder opstår

Mange af os har huse, hvor det kan være besværligt og dyrt at lave tekniske indgreb. Til denne gruppe er automatiske løsninger vejen frem. Det vigtige for de automatiske løsninger er, at de ikke kun måler temperaturen og luftfugtigheden i taget, men også måler på træfugtigheden, da det er der, hvor en lækage kan ses først.

Hos BeResourceful har vi udviklet en løsning med batteridrevne træfugtsmålere, der sættes på tagets udsatte områder og trådløst giver dig alarmer, når en lækage er detekteret i nærheden. Vores sensorer giver både information om:

  • rummet har optimale forhold til at gro skimmel,
  • om der bliver ventileret ordentligt og
  • om der er indtrængende vand.

Hvis du er interesseret i denne løsning, så tag endelig kontakt.

Skrevet med inspiration fra:

Billedet er taget fra Bolius.

Læs mere
Kunne også have interesse
Sensorer fanger unormale udsving ved monitorering

July 5, 2021

I takt med at Woodsense sensorerne kommer ud og dækker større byggerier i både Danmark, Sverige og Norge, får vi adgang til mere data, som vi kan anvende til at forbedre vores anomali detekterings algoritmer. Sensorerne har været i stand til at fange mange forskellige udsving i målingerne - her er et udpluk af de mange varierende udsving, sensorerne har fanget.
Case: Adserballe & Knudsen

June 28, 2021

Et tidligere byggeprojekt ved Adserballe & Knudsen blev af Byggeskadefonden fremhævet som problematisk grundet revner i CLT-elementerne forårsaget af ringe fugthåndtering. For at mindske skader fremadrettet, ønskede Adserballe & Knudsen et øget fokus på deres fugtstrategi. Sensorløsningen fra Woodsense blev derfor testet med henblik på at holde øje med kritiske steder og lære af fugtudviklingen i byggeriet over tid.