March 8, 2021
Opdag utætheder i taget, før skaden sker

Tag kontrol over dit tags helbred

Vi kan ikke altid have indsigt i, om vores tage er i perfekt stand - der er dog visse metoder til at opdage utætheder, før skaden bliver for stor og skaber skimmelsvamp. I den følgende artikel får du indsigt i en række manuelle og automatiske metoder til at opdage fugtskader i tide.

Vandskader er dyre for forsikringer OG private

Ifølge Forsikring og Pension indsendes der 100.000 forsikringskrav på vandskader årligt. Hos private huse blev der udbetalt 127.269.000 kr. fra forsikringer til private husejere til skader som skyldes svamp og råd, hvilke er følgeskader af sivskader og indtrængende vand over tid.

Analyser lavet af Grohe viser, at 39% af vandskade omkostningerne ikke bliver dækket, og 28% opnår ingen dækning overhovedet. Dvs. at ved en rådskade som følge af indtrængende vand på 100.000 kr. i udbedring, skal du selv betale 39.000 kr, - hvis du altså ikke hører til de 25%, der overhovedet ikke får noget fra forsikringen.

Udover dette, så er der de betydelige helbredsgener ved skimmelsvamp, frustrationen ved genhusning og omkostningerne til andre følgeskader.

Manuelle og automatiske løsninger til at fange fugtskader

Der er som sagt metoder til at opdage fugt i tide. F.eks. har Bolius har mange gode artikler om, hvordan man byggeteknisk kan komme problemet til livs.

Bolius - Opdag utætheder i taget før skaden sker

Som Bolius nævner, er taget et af de vigtigste dele, når det kommer til at holde din bolig tør og tæt.

Bliver dit tag ikke vedligeholdt løbende, kan det give alvorlige fugt- og vandskader. Det går ikke bare ud over selve taget, men kan også føre til massive ødelæggelser på resten af huset.

Får en utæthed i taget lov at udvikle sig kan det resultere i, at hele taget skal udskiftes, hvilket er dyrt. En ny tagbelægning koster typisk omkring 1.000 og op til 3.000 kr. pr. M².

Automatisk alarmer når utætheder opstår

Mange af os har huse, hvor det kan være besværligt og dyrt at lave tekniske indgreb. Til denne gruppe er automatiske løsninger vejen frem. Det vigtige for de automatiske løsninger er, at de ikke kun måler temperaturen og luftfugtigheden i taget, men også måler på træfugtigheden, da det er der, hvor en lækage kan ses først.

Hos BeResourceful har vi udviklet en løsning med batteridrevne træfugtsmålere, der sættes på tagets udsatte områder og trådløst giver dig alarmer, når en lækage er detekteret i nærheden. Vores sensorer giver både information om:

  • rummet har optimale forhold til at gro skimmel,
  • om der bliver ventileret ordentligt og
  • om der er indtrængende vand.

Hvis du er interesseret i denne løsning, så tag endelig kontakt.

Skrevet med inspiration fra:

Billedet er taget fra Bolius.

Laura Kellgren

Content Marketer
Læs mere
Kunne også have interesse
IoT som fremtidens metode i byggebranchen

April 9, 2021

I dag er der stor fokus på bæredygtighed og den grønne omstilling – også inden for byggebranchen. Men hvordan fremmer man bæredygtigt byggeri? Flere aktører i branchen peger mod digitalisering som en effektiv metode til at gøre dansk byggeri mere bæredygtigt. Særligt IoT-løsninger med udgangspunkt i dataindsamling og fokus på at digitalisere og effektivisere processer ser ud til at vinde frem.
Spændende produktopdateringer

March 26, 2021

I marts måned lancerede vi en demo-udgave af vores digitale platform, som det er muligt at afprøve med kunstig data. Vi har også fået implementeret både en engelsk version af platformen samt vejrdata fra Sverige. Læs mere om demo-platformen og vores øvrige produktopdateringer.