April 9, 2021
Nødvendig monitorering på bevaringsværdige sommerhuse

Woodsense sensoren er ikke udelukkende udviklet til fugtmonitorering af byggepladser, men også kan anvendes til at måle fugten i eksisterende bygninger – det åbner for en fantastisk mulighed for at forlænge levetiden på bevaringsværdige bygninger.

Dette flere hundrede år gamle sommerhus på Fanø bærer på et allerede fantastisk liv. Familien har ejet det siden Johan Rohde (kunstmaler og møbel- og sølvtøjsdesigner) erhvervede det efter 1. verdenskrig og brugte den høje stue (Malerstuen) som atelier. Huset blev besat af tyskerne under 2. verdenskrig, der fyrede op i Malerstuen og i mange år betød, at loftet var sort af soden. 

Huset er fredet og bevaringsværdigt. Taget er stråtag og båret af et træspær. Familien ønsker at passe godt på huset, og har derfor opsat sensorer i trælofts konstruktionen, således at de har mulighed for at følge med i loftet og tagets stand samt få en alarm i tilfælde af risiko for vandskade. 

Allerede ved opsætningen af sensorerne viste en af træfugtsmålingerne et alarmerende højt træfugtsniveau i en af de bærende bjælker og behov for et eftersyn!


Ejer du også et sommerhus eller privat hus, som du ønsker at passe godt på, så kontakt os endelig for et uforpligtende tilbud!


Laura Kellgren

Content Marketer
Læs mere
Kunne også have interesse
IoT som fremtidens metode i byggebranchen

April 9, 2021

I dag er der stor fokus på bæredygtighed og den grønne omstilling – også inden for byggebranchen. Men hvordan fremmer man bæredygtigt byggeri? Flere aktører i branchen peger mod digitalisering som en effektiv metode til at gøre dansk byggeri mere bæredygtigt. Særligt IoT-løsninger med udgangspunkt i dataindsamling og fokus på at digitalisere og effektivisere processer ser ud til at vinde frem.
Spændende produktopdateringer

March 26, 2021

I marts måned lancerede vi en demo-udgave af vores digitale platform, som det er muligt at afprøve med kunstig data. Vi har også fået implementeret både en engelsk version af platformen samt vejrdata fra Sverige. Læs mere om demo-platformen og vores øvrige produktopdateringer.