Udvikling af gateway til tørrekammer
Opsætning yderside af tørrekammer
Opsætning inderside af tørrekammer

Udvikling af gateway til tørrekammer

Hardware teamet how Woodsense har bygget en gateway som er i stand til at følge træet overalt på træleverandørers fabriksfaciliteter - selv i lukkede, tropiske tørrekamre. 


I udførelsen af projektet har teamet haft fokus på at udvikle en gateway som er i stand til dels at sende data og sensormålinger inde fra tørrekammeret, dels at modstå den høje temperatur, som findes i tørrekammeret.


Det er blandt andet gjort ved at sikre sensoren med en belægning, der gør den i stand til at modstå tørrekammerets ekstreme klima. 


Løsning udviklet til dansk træleverandør

Løsningen er udviklet specielt til en af Danmarks største leverandører af træ i byggeriet: Frøslev Træ A/S. Her skal sensoren monitorere og indsamle data i tørrekammer ved op til 60 grader for at afdække funktionsdygtigheden, hvis sensoren udsættes for samme forhold som træet, når det udtørres i tørrekammeret.


Dermed er det muligt for Frøslev Træ A/S at følge træet fra det bliver modtaget, gennem alle processer på fabrikken og helt til den færdige konstruktion på byggepladsen! 


Det giver selvsagt en ekstra sikkerhed for de kunder som modtager træet, at det har den ideelle tørhed og at det er blevet monitoreret fra start.

Vil du høre mere om hvad sensorløsningen kan gøre for dit byggeprojekt, er du velkommen til at kontakte os.

Laura Kellgren

Content Marketer
Læs mere
Kunne også have interesse
COWI: Glostrup Neurorehabilitering

December 5, 2021

På Rigshospitalet Glostrup opføres et nyt neurorehabiliteringshus, der med sine 25.000 m2 skal skabe rammerne for pleje, behandling og genoptræning af patienter. Sensorløsningen fra Woodsense er blevet inddraget i projektet for monitorere facade elementer i byggeriet og øge tryghed for bygherre og entreprenør.
Sophie Radich: Potentiale i fugtmåling ved større træbyggerier

November 22, 2021

Kruse Smith Entreprenør står bag et stort norsk byggeprojekt i massiv træ: En skole som, når den står færdig i sommeren 2022, skal rumme 820 elever og ansatte. Byggeriets entprerenør, Kruse Smith, har valgt at anvende sensorløsningen fra Woodsense i det innovative træbyggeri med det formål at hente viden og erfaring til fremtidige byggeprojekter.