Udvikling af gateway til tørrekammer
Opsætning yderside af tørrekammer
Opsætning inderside af tørrekammer

Udvikling af gateway til tørrekammer

Hardware teamet how Woodsense har bygget en gateway som er i stand til at følge træet overalt på træleverandørers fabriksfaciliteter - selv i lukkede, tropiske tørrekamre. 


I udførelsen af projektet har teamet haft fokus på at udvikle en gateway som er i stand til dels at sende data og sensormålinger inde fra tørrekammeret, dels at modstå den høje temperatur, som findes i tørrekammeret.


Det er blandt andet gjort ved at sikre sensoren med en belægning, der gør den i stand til at modstå tørrekammerets ekstreme klima. 


Løsning udviklet til dansk træleverandør

Løsningen er udviklet specielt til en af Danmarks største leverandører af træ i byggeriet: Frøslev Træ A/S. Her skal sensoren monitorere og indsamle data i tørrekammer ved op til 60 grader for at afdække funktionsdygtigheden, hvis sensoren udsættes for samme forhold som træet, når det udtørres i tørrekammeret.


Dermed er det muligt for Frøslev Træ A/S at følge træet fra det bliver modtaget, gennem alle processer på fabrikken og helt til den færdige konstruktion på byggepladsen! 


Det giver selvsagt en ekstra sikkerhed for de kunder som modtager træet, at det har den ideelle tørhed og at det er blevet monitoreret fra start.

Vil du høre mere om hvad sensorløsningen kan gøre for dit byggeprojekt, er du velkommen til at kontakte os.

Læs mere
Kunne også have interesse
Fugtmonitorering afgørende for anvendelse af bæredygtigt byggemateriale

August 25, 2021

CLT elementer kaldes også massivtræ og er et sammensat træelement med en stabilitet og styrke som ofte sammenlignes med beton - modsat beton, er CLT dog et organisk materiale. Bliver CLT elementerne leveret, monteret og driftet ordentligt, opstår der sjældent fugtrelaterede problemer med elementerne, og de anvendes derfor ofte i byggeriet, når der skal bygges i træ, netop fordi elementet er både stærkt og stabilt.
Sensorer fanger unormale udsving ved monitorering

July 5, 2021

I takt med at Woodsense sensorerne kommer ud og dækker større byggerier i både Danmark, Sverige og Norge, får vi adgang til mere data, som vi kan anvende til at forbedre vores anomali detekterings algoritmer. Sensorerne har været i stand til at fange mange forskellige udsving i målingerne - her er et udpluk af de mange varierende udsving, sensorerne har fanget.